Smartum on liikuttanut työntekijöitä jo vuosia

“Aikuisten Liikuntatunti on huippumahdollisuus ihan jokaiselle.”

Smartum on suomalainen perheyritys ja ainoa täysin kotimainen työsuhde-etuja tarjoava kumppani, joka tarjoaa erilaisia hyvinvointietuja työelämän käyttöön. Smartum on ollut suomalaisen työelämän puolestapuhuja jo yli 28 vuoden ajan. Yrityksen tekemisen keskiössä on ihmisten kokonaisvaltainen hyvinvointi.

“Haluamme olla jatkossakin edelläkävijä työhyvinvoinnin tarjoajana. Ihminen on meille se ykkönen”, sanoo Smartumin Partnerships Lead Niina Peltonen.

Smartumin vahvat hyvinvoinnin arvot näkyvät myös yrityksen sisällä.

“Smartumin työntekijöillä on ollut jo useamman vuoden mahdollisuus käyttää kolme tuntia viikoittaista työaikaa muuhun kuin työhön, esimerkiksi liikuntaan tai kulttuuriin. Tämä on auttanut minua niin ongelmanratkaisussa, jaksamisessa kuin stressinhallinnassa”, Peltonen kertoo.

Hän toivoo, että muutkin yritykset tarjoaisivat työntekijöilleen vastaavia mahdollisuuksia ja tutkisivat konkreettisesti, miten edut vaikuttavat työntekoon.

“Minulle se on ihan selviö, että kun pääsen kesken työpäivän juoksulenkille, pää toimii taas paljon paremmin. Sen huomaa jo ensimmäisen kilometrin jälkeen.”

Kun Niina Peltonen ja muu Smartumin porukka kuulivat Aikuisten Liikuntatunti -hankkeesta, päätös kumppanuudesta syntyi nopeasti.

“Olimme heti aivan intoa täynnä. Tässä ollaan todella hyvällä asialla. Esimerkiksi monilla perheellisillä ihmisillä ja yksinhuoltajilla ei ole aikaa liikkua niin paljon kuin haluaisi ja pitäisi. Lapsiarjessa se oma hyvinvointi voi helposti unohtua. Aikuisten Liikuntatunti on täydellinen ratkaisu. Lisäksi se on kiva keino rakentaa yhteisöllisyyttä, jos tiimin liikuntatunnin pitää yhdessä”, Peltonen sanoo.

Hän uskoo, että hankkeen myötä yhä useampi työnantaja ymmärtää, miten paljon työajalla liikkuminen tuo hyvinvointia työntekijälle.

“Tällainen henkilöstöetu voi myös painaa vaakakupissa siinä kohtaa, kun ihminen arpoo eri työpaikkojen välillä. Kivaa tässä on myös se, että jokainen saa valita, miten liikkuu. Liikuntatunti voi olla vaikkapa lenkki ulkoilmassa, työmatkaliikuntaa tai perinteinen punttisali. Mahdollisuuksia on rajattomasti.”