“Yritys menestyy, kun ihmiset voivat hyvin”

Miten yhteiskunnallisesti merkittävä Aikuisten Liikuntatunti -hanke syntyi? Hypätään ensin muutamia vuosia taaksepäin.

Vuosi 2018 oli erään unelman alku. Tuolloin turkulaiset Petri Elovaara ja Mikko Lehtinen perustivat mainostoimisto Tagomon tavoitteenaan kasvattaa yrityksestä menestyvä bisnes.

Kaksikolle oli alusta saakka selvää, että menestystä ei rakenneta ihmisten kustannuksella. Miehet halusivat, että yrityksen työntekijät voisivat kokonaisvaltaisesti hyvin. Niinpä Elovaara ja Lehtinen lanseerasivat kokeilun liikuttaa henkilöstöään kolmen kuukauden ajan tunnin viikossa.

Kokeilun tulokset toivat hymyn huulille. Ja tuloksia. Ne työpäivät, joihin sisältyi tunti liikuntaa, olivat selvästi tehokkaampia. Liikuntaetu miellytti myös työntekijöitä. 

Yrittäjät tiesivät löytäneensä seuraavan menestystarinan kipinän.

Tunti liikuntaa vuoden jokaisena työpäivänä

Onnistuneesta liikuntakokeilusta syntyi idea suurempaan. Tagomon yrittäjät Petri Elovaara ja Mikko Lehtinen päättivät muuttaa kokeilun pysyväksi henkilöstöeduksi – tosin vielä paremmaksi kuin alun perin kokeiltiin. Siitä lähtien tagomolaisilla on ollut mahdollisuus käyttää tunti päivittäisestä työajastaan liikuntaan – vuoden jokaisena työpäivänä!

Henkilöstöetu on ollut työntekijöiden suosikki alusta saakka. Työajalla liikkumisen myönteiset vaikutukset ovat heijastuneet sekä ihmisten hyvinvointiin että yrityksen liiketoimintaan. Niillä, jotka hyödyntävät liikuntaetua, on vähiten poissaoloja. Ne päivät, joina liikuntaetua hyödynnetään, ovat tehokkaampia ja tuloksellisempia.

Elovaaran ja Lehtisen luoma liikuntaetu on mahdollisuus, jota hyödyntämällä sekä ihmiset että yritykset voivat voida paremmin. Haluaisiko sinunkin yrityksesi mukaan voittajien tiimiin?

Lähde mukaan »

Urheilugaala-yhteistyö avasi mahdollisuudet suurempaan

Tagomon ja Urheilugaalan polut kohtasivat alkuvuonna 2023.

Tagomo halusi lähteä tukemaan Urheilugaalaa kumppanina, koska sen arvot ja missio resonoivat Tagomon omien kanssa.

Molemmat myös jakoivat huolen suomalaisten liikkumattomuudesta. Yhteistuumin päätettiin rakentaa Aikuisten Liikuntatunti -hanke, joka ohjaa suomalaista työelämää uudelle uralle. Kaiken pohjana on idea liikuttaa työajalla ja palauttaa Suomen kansan toimintakyky.

Aikuisten Liikuntatunti -hankkeen on konseptoinut Aki Linnanahde ja tuotantoyhtiö Tarinatalli. Lisäksi yritys vastaa hankkeen tuotannoista ja kehittämisestä. Kampanjan keulakuvana loistaa olympiavoittaja Sami Jauhojärvi.

Vallankumous vaatii lisävoimia, joten tarvitsemme myös sinut mukaan! Ilmoita siis yrityksesi tai työnantajasi hyvinvoinnin talkoisiin, niin saavutamme vuoden 2024 tärkeimmän tavoitteen: yhä useampi meistä liikkuu työajalla.

Liikuta sinäkin

Lähde mukaan!