“Elämä on ulkona – haluamme auttaa ihmiset kynnyksen yli”

Scandinavian Outdoorin toimitusjohtaja Johanna Rantala uskoo, että Aikuisten Liikuntatunti muuttaa asenteita ja lisää aktiivisuutta.

Scandinavian Outdoor on 100 % kotimainen ulkoilun asiantuntija ja palveleva erikoistavaraliike elämänjanoisille. Yritys varustelee kaikenkokoiset tutkimusmatkat välinein, vinkein ja viisauksin sekä kivijalkamyymälöissään että verkkokaupassa.

“Missiomme on saada ihmiset ulos, auttaa kynnyksen yli, koska elämä on ulkona. Haluamme tukea ja neuvoa tekemään oikeita hankintoja, jotta ihmiset voisivat keskittyä nauttimaan ulkoilmasta”, Scandinavian Outdoorin toimitusjohtaja Johanna Rantala kiteyttää.

Yritys halusi lähteä Aikuisten Liikuntatunnin kumppaniksi, koska kampanjalla voidaan innostaa yhä useampia ihmisiä ulkoilemaan. Scandinavian Outdoor tekee töitä myös työhyvinnoinnin tukemiseksi.

“Tarjoamme yrityksille mahdollisuuden huomioida henkilöstöään ulkoiluun liittyvillä palkinnoilla ja järjestämme yrityksille erilaisia työkykypäiviä, esimerkiksi Löytöretkiä Metsässä. Ulkoilu on meille se juttu ja se sopii myös Aikuisten Liikuntatuntiin täydellisesti. Ulkoilmasta nauttiminen on todella matalan kynnyksen liikuntamuoto ja sen voi toteuttaa myös ilman rahaa. Lähtee vain ovesta ulos”, Rantala kannustaa.

 

Liikuntateema näkyy myös Scandinavian Outdoorin henkilöstössä.

“Meillä on tosi liikunnallista henkilökuntaa ja haluamme luonnollisesti tukea myös heidän ulkoiluaan. Meillä on tuotelainaamo, josta työntekijät voivat lainata esimerkiksi teltan tai makuupussin, ja siten tuemme henkilökuntamme ulkoilua ja retkeilyä. Tärkeintä on, että jokainen löytäisi itselleen mieluisan tavan liikkua.”

Rantala sanoo Aikuisten Liikuntatunnin antaneen jo valmiiksi liikunnalliselle työpaikalle lisää kipinää.

“Otamme työajalla toteutettavan liikuntaedun ehdottomasti käyttöön. Oli alusta saakka selvää, että tähän haluamme osallistua”, Rantala iloitsee.

Hän uskoo, että kampanjalla voi olla todella suuri vaikutus työelämään ja koko yhteiskuntaan.

“Emme olisi muuten edes lähteneet kumppaniksi, jos emme oikeasti uskoisi tähän. Aikuisten Liikuntatunti tulee varmasti vaikuttamaan asenteisiin ja lisäämään aktiivisuutta. On tärkeää herätellä ihmisiä siihen, että myös aikuisten kuuluu liikkua, mutta sen ei tarvitse välttämättä olla tavoitteellista puurtamista, vaan vaikka vain luonnosta nauttimista”, Johanna Rantala tiivistää.