“Olemassaolomme ydin on saada suomalaiset liikkumaan”

GoByBiken Heikki Tiittanen sanoo liikkumisen vaikutusten olevan niin hyviä, että jokaisen työnantajan kannattaisi innostua.

GoByBike on Suomen suurin työsuhdepyörien operaattori, joka auttaa jo noin 3000 työnantajaa 225 000 työntekijän liikuttamisessa.

“Työnantajan tarjoama pyöräetu on oikeasti tosi hieno juttu ja loistava tapa saada suomalaiset liikkumaan. Perustimme GoByBiken, koska halusimme tehdä pyöräedusta työnantajille yhtä helpon hyödyntää kuin esimerkiksi lounasetu on”, GoByBiken toinen perustaja Heikki Tiittanen kertoo.

GoByBiken päätös Aikuisten Liikuntatunti -kumppanuudesta oli helppo, sillä kampanjan agenda on lähes identtinen yrityksen omien tavoitteiden kanssa.

“Olemassaolomme ydin on saada suomalaiset liikkumaan. Käyttäjäkyselyiden mukaan pyöräetu on tuonut ihmisten arkeen merkittäviä muutoksia ja kannustanut liikkumaan enemmän. Me haluamme olla se auttava voima, joka saa ottamaan ensimmäisen askeleen”, Tiittanen jatkaa.

Hän sanoo Aikuisten Liikuntatunnin idean ja sen toteuttamisen vaikutusten olevan niin hyviä, että jokaisen työnantajan kannattaisi innostua. 

“Liikunnan mahdollistaminen työajalla on lopulta aika helppo juttu toteuttaa, sillä jokainen työnantaja voi tehdä sen tavallaan. Liikkumisella on ihan oikeita konkreettisia hyötyä: sairaspoissaolot vähenevät sekä ihmiset jaksavat työssään paremmin ja pidempään. Nämä ovat todella merkittäviä juttuja ja tuovat työnantajille myös selvää rahallista säästöä”, Tiittanen sanoo.

Hän uskoo liikuntaedun olevan myös kilpailuvaltti työmarkkinoilla.

“Esimerkiksi meidän työporukallamme on kaikilla pyöräetu – ja siitä tykätään. Jatkossa aiomme mahdollistaa myös työajalla liikkumista Aikuisten Liikuntatunti -kampanjan innoittamana. Hankkeen takana olevan Tagomon esimerkit työajalla liikkumisesta ovat inspiroivia.”

Tiittanen sanoo olevansa itse elävä esimerkki liikunnan hyvistä vaikutuksista työkykyyn.

“Urheilen joka aamu ennen töitä. Toisina aamuina teen 45 minuutin tai tunnin treenin, kiireisimpinä päivinä aamutreeninä toimii 15 minuutin työmatka pyöräillen. Sekä mielialani että tehokkuuteni ovat aamun liikuntahetken jälkeen superpaljon parempia kuin ilman sitä.”

Hän uskoo Aikuisten Liikuntatunnin auraavan tietä kohti aidosti parempaa työelämää.

“Työajalla liikkumisen vaikutukset ovat huiput – työnantajien pitää vain uskaltaa kokeilla. Lähdimme kampanjaan mukaan, koska haluamme käyttää ääntämme. GoByBike on saavuttanut vakuuttavan aseman työnantajien keskuudessa työsuhdepyörien suurimpana operaattorina, joten meitä kuunnellaan. Aikuisten Liikuntatunnilla voidaan saada iso impakti suomalaiseen yhteiskuntaan”, Tiittanen vakuuttaa.