“Ydinmissiomme on ihan kuin Aikuisten Liikuntatunnin pelikirjasta”

Pian 10-vuotias Cuckoo on ollut koko elinkaarensa paremman hyvinvoinnin asialla. Yrityksen missio on tehdä työelämästä terveempää taukoliikunnalla. Cuckoo-sovellus on kuin työelämän välituntikello, joka kertoo, milloin on hyvä aika pitää piristävä tauko. Kaikki tauot ovat fysioterapeuttien suunnittelemia.

“Ydinmissiomme on ihan kuin Aikuisten Liikuntatunnin pelikirjasta, joten pääyhteistyökumppanuus sopi meille täydellisesti. Haluamme kannustaa ihmisiä liikkumaan työpäivän aikana ja myös yhteisöllisyys on tärkeä juttu. Tavoitteemme on saada koko työyhteisö liikkeelle”, Cuckoon toimitusjohtaja Amel Gaily sanoo.

Cuckoon Head of Customer Success Anni Havas iloitsee, että Aikuisten Liikuntatunti jakaa tärkeää sanomaa työajalla liikkumisen hyödyistä. Cuckoo on yksi työpaikkaliikunnan edelläkävijöistä, mutta muutokseen tarvitaan lisävoimia.

“Liikunnan edistäminen on pitkälti työpaikkojen kulttuurin muuttamista. Liikuntataukojen edut ovat kiistattomat sekä työntekijälle että työnantajalle – tämä ajattelu pitää saada istutettua työpaikoille.” 

“Aikuisten Liikuntatunti tulee kuin tilauksesta, koska työajalla liikkumisen pitää olla yhden yrityksen missiota suurempi liike. Vain näin siitä voi tulla uusi normaali”, Amel Gaily jatkaa. 

Havas korostaa, että kaikenlainen liikkuminen on hyvä asia.

“Tämän viestiminen on erityisen tärkeää, koska osa ihmisistä saattaa kokea liikunnan jopa pelottavana asiana. Esimerkiksi kävelykin on loistavaa liikuntaa.”

 

Liikunta on Cuckoon omalle porukalle luonnollinen osa työpäiviä. 

“Oma sovelluksemme on vakiintunut osa arkeamme. Kun tauottamisesta tulee rutiinia on matala kynnys ehdottaa palaveriin liikuntataukoa – joko ennen palaveria, sen aikana tai jälkeen. Kollegoita voi pyytää mukaan myös ihan spontaanisti, että hei, pidetäänkö jumppahetki yhdessä”, Anni Havas kertoo.

Yksi esimerkki Cuckoon arjen liikuntavalinnoista on, että mennään mieluummin yhdessä portaita kuin hypätään hissiin, vaikka toimisto sijaitsee 7. kerroksessa.

“Kaiken ydin on, että kaikki liike on hyvästä, sillä pienistä teoista kumuloituu suurempi hyöty. Aikuisten Liikuntatunnin käyttöönotto tuo meille myös uutta arkeen, tätä odotan innolla”, Amel Gaily sanoo hymyillen.

Gaily ja Havas uskovat, että Aikuisten Liikuntatunnin avulla Suomesta voidaan tehdä työhyvinvoinnin suunnannäyttäjä.

“Meidän on pienenä kansana helpompi näyttää esimerkkiä. Konseptissa on erityisen upeaa se, että kukin työpaikka voi toteuttaa sitä tavallaan. Rajoituksia ei ole – kaiken ytimessä on työpäivien aikaisen liikunnan tavallistaminen”, Gaily toteaa.

Anni Havas lisää Aikuisten Liikuntatunnin olevan vetovoimainen hanke.

“Toivon, että tästä tulee yrityksille positiivisella tavalla tietty fomo (fear of missing out). Kukapa ei haluaisi olla näin hienossa muutoksessa mukana.”